Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η αλήθεια

Αλήθεια, πόσο «επιστημονικά τεκμηριωμένο» μπορεί να χαρακτηριστεί ένα πόρισμα που το ίδιο αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει καταγραφή της επαγγελματικής νοσηρότητας του κάθε επαγγέλματος; Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Θα προσθέσουμε όμως την κατακλείδα του πορίσματος επί του συγκεκριμένου προβληματισμού.

«Αρα, η τυχόν πρόταση για εξαίρεση έστω και ενός εργαζόμενου που ήδη υπάγεται στα ΒΑΕ σήμερα θα κινδύνευε να είναι με επιστημονικούς όρους άστοχη»! Εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια. Πώς, δηλαδή, γίνεται να είναι άστοχη η εξαίρεση των σημερινών εργαζομένων από τα ΒΑΕ, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους εργαζόμενους που θα μπουν στην παραγωγή από εδώ και στο εξής, στους κλάδους και στις ειδικότητες που σύμφωνα με το πόρισμα εξαιρούνται από το καθεστώς των ΒΑΕ;

Ολα τα παραπάνω μαρτυρούν την απλή αλήθεια: Ούτε στο πόρισμα Μπεχράκη ούτε στις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες θα καταργηθεί το καθεστώς των ΒΑΕ, υπάρχει έστω και ένας κόκκος επιστημονικότητας και αντικειμενικότητας. Η απόφαση αυτή είναι καθαρά πολιτική. Οπως και η ευθύνη. Κανένα άλλο κριτήριο δεν τίθεται. Ολα τ' άλλα είναι λόγια του αέρα και ουδόλως επιστημονικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ